Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πως βλέπουμε εμείς την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Athos Agapitos created a doc.
Πως εμείς βλέπουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιο είναι το όραμα μας για τους Δήμους της Κύπρου. Το "Αναπτυξιακό μας Πρόγραμμα για την περίοδο 2012 -2017.


Στρατηγικός στόχος του αναπτυξιακού μας σχεδίου είναι η ανάδειξη της ποιότητας ζωής και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ως συγκριτικού πλεονεκτήματος της Κύπρου. Μπορούμε στους τομείς αυτούς να γίνουμε μια πρότυπη χώρα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Η ποιότητα ζωής, οι ελεύθεροι χώροι, η προσιτή στέγη για κατοίκους και επιχειρήσεις, η ελκυστικότητα των πόλεων, η φιλικότητα των μέσων μεταφοράς αποτελούν προϋπόθεση για την προσέλκυση και ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα ενισχύσουν την απασχόληση και τον δυναμισμό της οικονομίας μας.



Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις
Το περιβάλλον και ο πολιτισμός είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης για όλους –κατοίκους, επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις. Αυτά πρέπει να γίνουν και οι βασικοί μοχλοί ανάπτυξης της σύγχρονης πόλης. Θέλουμε την πόλη ανταγωνιστική και δημιουργική. Πόλη όπου αξίζει κανείς να ζει, να σπουδάζει, να εργάζεται, να επενδύει, να διασκεδάζει. Πόλη που σέβεται την αρχιτεκτονική, τα μνημεία, τον πολιτισμό.
Θέλουμε ο πολίτης να ταυτιστεί με την πόλη του. Να αγαπήσει ξανά τη δημόσια ζωή και τη συμμετοχή στα κοινά. Να αισθανθεί ότι η γνώμη του μετράει. Υποστηρίζουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής αναγέννησης που περιλαμβάνει όλες τις αρμοδιότητες και ευθύνες που αναφέρονται στη ζωή μίας πόλης: κοινωνική φροντίδα, πολιτιστικές δράσεις, οικονομικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, περιβαλλοντικός σχεδιασμός. Θέλουμε την πόλη ως κέντρο καινοτομίας.


Θέλουμε Πόλη Προσβάσιμη
Για όλα τα άτομα που μπορεί να εμποδίζονται και για τα άτομα με αναπηρία. Θέλουμε την Κοινωνική Πόλη. Να μεταφθούν περισσότερες εκπαιδευτικές και κοινωνικές αρμοδιότητες στην αρμοδιότητα της τοπικης αυτοδιοίκησης. Από τη διαχείριση των σχολείων ως τα αστικά κέντρα υγείας.


Θέλουμε την Πράσινη Πόλη – με λιγότερα αυτοκίνητα, καθαρότερο αέρα, περισσότερο πράσινο, λιγότερα απορρίμματα. Στόχος μας θα πρέπει να είναι στο κέντρο των πόλεων οι μετακινήσεις να γίνονται μόνον με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς. Να προχωρήσουμε στη δημιουργία εκτεταμένων δικτύων ποδηλατοδρόμων. Στόχος μας είναι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου στις μεγάλες και μεσαίες πόλεις θα αυξηθούν κατά 20%.


Θέλουμε τη Συμμετοχική Πόλη. Προτείνουμε την ετήσια λογοδοσία όλων των Δημοτικών Συμβουλίων και υποστηρίζουμε τη δεσμευτική διαβούλευση με τους φορείς της κοινωνίας και τις ΜΚΟ που αναπτύσσονται στους Δήμους.


Τι θεωρούμε εμείς Πολιτισμό
Θέλουμε μια νέα πολιτική για τον πολιτισμό που θα δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και θα περιορίζει δραστικά τις πολιτιστικές ανισότητες: όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν την δυνατότητα να ονειρευτούν και να γευτούν το πολιτιστικό προϊόν. Θέλουμε μια νέα πολιτική που θα διευκολύνει τη δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση, αλλά και την αναδιατύπωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας με όρους του 21ου αιώνα –έτσι ώστε να διασφαλίζεται η δυναμική παρουσία στη σημερινή διεθνή σκακιέρα του πολιτισμού. Υποστηρίζουμε την ποιότητα, την καινοτομία και τον πειραματισμό.

Σχετικές Αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Σελίδες

καθημερινή κατάθεση

Agent24.monadiko.net

Μηνύματα Αγοράς

Υγεία και καλή καρδιά

αβέρτα

Φίλοι της Θεσσαλονίκης